Component II

Development of Human Resources

What do we do in this area?

• Enhance institutional capacities of Ukrainian government institutions, implementing Association Agreement, by developing existing human resources (trainings for personnel of the AA implementing Line Ministries and agencies).
  • Develop and implement the Project Fellowship Programme. Here we also focused on trainings, this time on induction trainings for selected Fellows becoming a part of our team, and providing them with relevant knowledge & skills necessary to start public service, as well as continuing with on-job trainings within the Line Ministries.
  • Equipping both, Ukrainian public servants and Ukrainian Fellows with comprehensive knowledge and skills required for the AA implementation, we improve cadre potential of the Ukrainian government institutions for them to effectively perform Ukraine's commitments arising from the Association Agreement.

Ґлосарій термінів політики, що базується на доказах

Ґлосарій був розроблений Associaition4U у співпраці з НАДУ. Цей ґлосарій містить вибрану термінологію, яка може бути цікавою для практиків та дослідників даної проблематики, а також для іноземних експертів, які хочуть зрозуміти підхід українських фахівців до термінології у сфері розробки політики. Формат ґлосарію дозволяє завантажити його на будь-який електронний пристрій.

Завантажити/прочитати ґлосарій (укр) / Download Glossary of terms on Evidence-based Public Policy (eng)

Угода про асоціацію/ПВЗВТ

Comparative, legal and operational perspective of the Ukraine-EU Association Agreement

An Introduction to the AA/DCFTA. Basic Principles and Understanding