FaLang Language Switcher

Ukrainian (Ukraine)

Міненергетики та Мінінфраструктури: комунікація у фокусі

«Цей тренінг є чудовою можливістю для наших співробітників оновити знання, отримати новий досвід, пройти швидке та ефективне навчання. Адже прогрес у процесі імплементації Угоди про асоціацію має величезне значення, але також дуже значущим є ефективно комунікувати все, що відбувається у цій надважливій сфері. Ми вдячні Проекту ЄС Association4U за можливість для наших співробітників підвищити свою кваліфікацію», − сказала Наталія Бойко, Заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції, відкриваючи тренінг з комунікацій 6 липня 2017 року.

Протягом двох інтенсивних тренінгів 6 липня – для Міністерства енергетики та вугільної промисловості і 7 липня – для Міністерства інфраструктури представники прес-служб і комунікаційних департаментів підвідомчих Міністерствам організацій отримали змогу набути наступні знання та практичні вміння:

• розробка ключових повідомлень за профілем Міністерства по Директивах ЄС у рамках Угоди про асоціацію
  • пошук, обробка інформації та розробка інфографіки
  • написання прес-релізів і співпраця з медіа
  • ефективна робота у соціальних мережах
  • спічрайтинг і персоніфікація промов спікерів
  • просування веб-сайтів

«Тренінг надав можливість по-новому подивитися на свою щоденну роботу, ніби піднятися над процесом комунікації і водночас розглянути його з різних боків, зробити певне переосмислення. Це дуже важливо. Це відкриває нові можливості для побудови більш ефективної комунікації з суспільством», − поділилася своїм враженням від тренінгу для Мінінфраструктури Юлія Жулій, начальник відділу зовнішніх комунікацій ДП «Адміністрація морських портів України».

Примітно, що подібні тренінги зазвичай проводилися досвідченими міжнародними короткостроковими експертами. Цього разу вони були проведені нашим естонським експертом Ехтель Халлісте разом із фахівцями Проекту, що виступили як співтренери: старший фахівець з комунікацій Дмитро Ласкавий зі спічрайтингу,  старший фахівець з комунікацій Іван Гайванович про роботу зі ЗМІ, асоційований експерт з комунікацій Оксана Шамонова про роботу з соціальними мережами, здібні  молодші фахівці з комунікацій Надія Ковалевич та Олександр Устименко щодо розробки інфографіки. Тепер ви знаєте, кого можете запросити ;-) для проведення наступних навчальних сесій.