FaLang Language Switcher

Ukrainian (Ukraine)

Тренінг для державних службовців «Управління проектним циклом. Розробка проектних заявок»

Протягом дводенного тренінгу «Управління проектним циклом. Розробка проектних заявок», що був проведений спеціалістами підрозділу тренінгових програм Marc van den Muyzenberg  и Світланою Бацюковою, учасники ознайомилися з набором методів та аналітичних інструментів, що використовуються для розробки та втілення проектів, працювали в групах з метою ідентифікації проблем, завдань, рішень, створення переліку стейкхолдерів і розробки логіко-структурної матриці. В результаті тренінгу учасники розробили логіко-структурні матриці проектів, що включали завдання, результати, заходи, індикатори досягнення результатів проекту, припущення тощо.

Для виконання командних завдань учасники обрали такі проектні ідеї:

• Підвищення ролі національних інституцій з прав людини у конфліктних і пост-конфліктних ситуаціях
  • Cтворення електронного інформаційного ресурсу про культурні цінності та культурну спадщину
  • Забезпечення юридичними службами закладів культури України
  • Впровадження моніторингової системи щодо втілення Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС
  • Покращення взаємодії структурних підрозділів в системі Міністерства охорони здоров‘я України
  • Реорганізація організаційної структури управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства освіти і науки України

23 представники міністерств і відомств України взяли участь у тренінгу: Міністерство освіти і науки України, Міністерство культури України, Міністерство охорони здоров’я України,  Офіс Уповноваженого з прав людини, Урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.