FaLang Language Switcher

Ukrainian (Ukraine)

Як стати частиною експертної команди Association4U

Три роки тому Україна зробила однозначний вибір на користь європейської інтеграції.  Реалізація цього вибору потребує координації спільних зусиль від державних інституцій, бізнесу та громадянського суспільства, координації наших з Вами зусиль на користь країни в цілому та кожного з нас зокрема.

Виконати цілу низку зобов’язань, що стоять перед Україною в рамках Угоди про асоціацію з Європейським Союзом не просто, проте цілком можливо за існуючої надійної партнерської підтримки з боку ЄС. Задля зміцнення та розвитку потенціалу урядових інституцій, бізнесу та громадянського суспільства, ефективного впровадження реформ, в Україні реалізуються проекти технічної допомоги, відповідно спрямовані як на допомогу бізнесу, підтримку неурядових громадських організацій або урядових інституцій.

Проект ЄС Association4U – технічна допомога українським урядовим інституціям у виконанні зобов’язань країни в рамках Угоди про асоціацію

Згідно Програми Всеохоплюючої інституційної розбудови Україна-ЄС (Ukraine-EU Comprehensive Institution Building Programme – CIB) в Україні реалізується Проект ЄС «Підтримка впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» (Association4U), бенефіціарами якого є Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції разом із Офісом Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та профільні міністерства, що імплементують Угоду про асоціацію в межах своїх зобов’язань.

В свою чергу, в рамках Association4U діє “Експертна програма” (Fellowship Programme), метою якої є залучення фахівців у сфері законодавчого наближення, юридичного перекладу, розробки та імплементації секторальних політик, комунікації та зв’язків з громадськістю – аби допомогти українським урядовим інституціям вчасно та в повному обсязі виконати зобов’язання, взяті Україною в рамках Угоди про асоціацію з ЄС.

Як працює “Експертна програма  (Fellowship Programme), або “Програма залучення фахівців”?

Проект ЄС Association4U здійснює пошук та попередній відбір кандидатів, запрошує кандидатів на співбесіду, яку проводить за участю представників бенефіціарів – урядових інституцій, де працюватимуть майбутні ескперти. Спільній співбесіді передує етап перевірки резюме кандидатів на відповідність заявленим критеріям відбору. Якщо Ваше резюме відповідає заявленим критеріям відбору та потребам бенефіціара у Ваших знаннях та навичках чи то у сфері законодавчого наближення, чи то у сфері розробки та впровадження секторальних політик, чи то у юридичних перекладах, тренінгах або ж комунікаціях, кандидат отримує запрошення на роботу. Окремо зазначимо, що з Вами укладається договір на надання послуг (як з фізичною особою, або ж як з фізичною особою-підприємцем), що дає можливість одночасно отримати досвід роботи як у єропейському проекті технічної допомоги, так і в профільних міністерствах/відомствах, а також - в Урядовому офісі координації європейської та євро-атлантичної інтеграції та в Офісі Віце-премєр-міністра з питань європейської та євро-атлантичної інтеграції.

Перші фахівці за Програмою розпочали свою роботу у вересні 2016 року. Нині загалом на самому проекті та в урядових інституціях працює понад 140 фахівців.

Хто може стати експертом Association4U?

Загальні вимоги: взяти участь у програмі може кожен громадянин України, який не перебував на державній службі щонайменше півроку до моменту подачі заявки на участь у Програмі, має диплом бакалавра або магістра у відповідній професійній сфері (залежно від рівня експерта), а також вільно володіє українською та англійською мовами.

До вашої уваги покроковий опис системи роботи даної Програми:

Бенефіціари проекту:

Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції та Офіс Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерства екології та природних ресурсів, закордонних справ, соціальної політики, економічного розвитку та торгівлі, культури, інфраструктури, освіти, аграрної політики та промисловості, енергії та вугільної промисловості, юстиції, державного регулювання фінансових послуг, (Державна служба статистики України), Офіс Омбудсмена, Агентство з безпеки харчових продуктів.

Діяльність проекту ЄС Association4U здійснюється за чотирма напрямками:

• законодавче наближення (чітке порівняння законодавства України та Євросоюзу, наближення українського законодавства до європейського) та переклад документів, пов’язаних з Угодою про асоціацію, у якій вирішальну роль відіграє навіть звичайнісінька кома;
  • розвиток людських ресурсів (проведення тренінгів);
  • секторальна політика (написання стратегій, моніторинг виконання Угоди про асоціацію окремою інституцією);
  • комунікація (покращення комунікації процесу реформ між державними органами та громадянським суспільством).

У кожного напрямку діяльності є свої задачі, терміни виконання цих задач, а також обов’язки. Потрібно віддати належне, що за кожним із напрямків діяльності вже є перші досягнення, більше про які ви можете дізнатись із наших щоденних новин на офіційній сторінці проекту ЄС Association4U.

Якщо ви учасник експертної програми, то ваші зусилля та прагнення не залишаться без уваги, а ваша робота дасть плідні результати. До того ж у вас є можливість розвиватися та поглиблювати свої знання та навички. У проекті працюють досвідчені тренери, які навчають не лише держслужбовців, а й фахівців проекту, для яких проводять практичні семінари.

Якщо ви зацікавилися роботою, слідкуйте за вакансіями проекту ЄС Association4U на нашому сайті www.association4u.com.ua у розділі ВАКАНСІЇ/Job Offers