ЧЕТВЕРТЕ ЗАСІДАННЯ НАГЛЯДОВОЇ РАДИ ЩОДО РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ

22 березня відбулося четверте засідання Наглядової ради (Steering Committee) проекту ЄС Association4U, що зібрало основних бенефіціарів на дискусію стосовно стану виконання проекту та його майбутнього.

Заступники міністрів з питань європейської інтеграції, керівники підрозділів профільних міністерств, які імплементують Угоду про асоціацію, учасники від Представництва ЄС в Україні, представники партнерських проектів і ключові спеціалісти Association4U мали нагоду переглянули 55 додатків щодо виконання планів проекту та висловити свої пропозиції стосовно покращення роботи проекту.

Генеральний директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина зазначила, що всі основні проекти, зокрема розробка інформаційно-аналітичної системи «Пульс Угоди», підготовка Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію, комплексного Звіту з виконання Угоди у 2017 році та урядово-парламентської Дорожньої карти законодавчого забезпечення виконання Угоди, реалізовано за постійної та послідовної підтримки проекту.

Ольга Стефанішина висловила проектові подяку за підтримку за підтримку Урядового офісу у сфері забезпечення перекладів актів права ЄС та комунікації євроінтеграційного процесу України.

Заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів Тетяна Ковтун прокоментувала: «Association4U — супер проект!»

Керівник проекту, д-р Янош Законі, зазначив, що проект вже використав близько 65% передбачених людино-днів у межах Програми залучення фахівців (Fellowship Programme). А це означає, що українські урядові установи вчасно та якісно отримують підтримку фахівців проекту щодо імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

Координатор Fellowship Programme, Тетяна Білецька, в свою чергу,закликала українські урядові інституції користатися вигодами від залучення фахіців до імплементації Угоди.

Представниця Офісу Віце-прем’єр-міністра Олена Конопля додала, що понад півтори сотні українських фахівців, залучених у рамках Fellowship Programme, сприяють успіху щоденної роботи урядових інституцій.

Оскільки наступне засідання Наглядової ради має бути останнім, основні бенефіціари проекту висловили побажання щодо продовження проекту.