Тренінг «Відносини зі ЗМІ» для державних установ з Метью Гріном

21 та 22 березня проект ЄС "Association4U" за підтримки Міністерства інформаційної політики провів тренінг щодо відносин зі ЗМІ для представників українських урядових інституцій.

Під час 1,5-денного тренінгу представники комунікаційних департаментів 16 українських міністерств та інших урядових інституцій здобули теоретичні поради щодо визначення їх цільової аудиторії та формулювання ключових повідомлень, а також попрактикувалися давати інтерв'ю для преси, радіо та телепередач.

Один із ключових навиків, які відпрацювали співробітники прес-служб, — це належна реакція на запитання журналістів, адже вона часто не менш важлива від самої відповіді. Під час інтерв'ю варто залишатися в межах ключових повідомлень для своєї цільової аудиторії, навіть якщо питання складні або мають на меті викривити сприйняття інституції.

Учасники навчилися підвищувати рівень впевненості в собі, а також готуватися до інтерв'ю та дізналися, що робити по його закінченню.

Тренінг провів короткостроковий експерто Association4U, директор із питань комунікації компанії Ecorys Метью Грін. Тренер має майже 20-річний досвід роботи у сфері комунікацій. Метью проводив медіа-тренінги для чиновників ЄС та депутатів Європарламенту, наглядав за майже 50 комунікаційними проектами ЄС по всьому світі, працював у комунікаціях делегацій ЄС в Україні та Японії.