Компонент IV

Комунікації з громадськістю та підвищення рівня обізнаності

Що ми робимо в цьому напрямку?

• Суспільства в процесі змін відчувають природне побоювання щодо того, як воно буде. Ми - не виняток, тим паче що цього разу мова йде про комплексне реформування країни в рамках Угоди про асоціацію.  Підвищення обізнанності щодо того, що дають реформи в рамках виконання Угоди про асоціацію, на нашу думку, дозволить нівелювати  існуючі побоювання та сприятиме розумінню того, яких змін варто очікувати від тієї чи іншої реформи, як ці зміни вплинуть на кожного з нас, які кроки робитиме держава аби справитись із викликами на шляху до реформування.
  • Чітке розуміння того, чого очікувати від тієї чи іншої реформи формується за умови, що різні інформаційні джерела доповнюють одне одного. І добре, коли державні службовці, в компетенції яких - інформування населення, виходять до нас з Вами із взаємно доповнюючими повідомленнями, кожен додаючи певні деталі, що формують цілісне розуміння реформи. Проте, як свідчить практика, це не завжди так.
  • Для вирішення проблеми, Проектом, спільно з Урядовим офісом з питань європейської інтеграції, Офісом Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євро-атлантичної інтеграції та галузевими міністерствами, розробляється спільний комунікаційний план інформування громадськості стосовно суті конкретних реформ в рамках виконання Угоди про асоціацію. Очікуємо, що це в свою чергу, сприятиме процесу координації дій та повідомлень урядових інституцій.
  • Реалізація спільного комунікаційного плану вимагатиме від комунікаційних відділів ключових міністерств та відомств, додаткових знань та навичок, аби доступно пояснювати переваги та виклики реформування країни в рамках виконання Угоди про асоціацію. А для цього самим комунікаторам важливо ці речі достеменно знати та розуміти, тож будемо навчатись!
  • Важливим є питання залучення громадськості до процесів реформування, тож актуальним є й пошук нових форм співпраці з громадянським суспільством, а створення веб-порталу для комплексного охоплення питань євроінтеграції може стати сучасним вирішенням питання пошуку необхідної інформації в один клік.